sobota, 24. februar 2018

24.2.2018, PRVI DAN


Na današnji dan, 24. februarja 2018, ob 8.25 smo se Nika, Franci, Hana, Eva in Nika s spremstvom učiteljice Anje Smrtnik vkrcali na vlak proti Beogradu. Vožnja je trajala dolgih 9 ur. Veliko večino časa smo preživeli ob igranju različnih iger, kot so Brain Box, tarok ali imenovanje predmetov na isto črko. Pri tem sta se nam pridružili še dve učenki iz OŠ Livada.





Še v Sloveniji

Pri družabnih igrah

 Tako smo brez problemov in brez občutka za čas prečkali mejo med Slovenijo in Hrvaško. Kasneje, v Zagrebu smo izvedeli za akcijo, ki se je odvijala kot v filmu. Neki potnici je bila ukradena denarnica in njen prijatelj se je pognal za tatom. Aretaciji nepridiprava žal nismo bili priča, niti ne vemo ali je bil ulovljen. Med potovanjem smo se brez razloga veliko presedali.


Na meji med Hrvaško in Srbijo pa smo se ustavili za malo več časa, ker je član naše posadke, ki noče izdati svoje identitete, založil svoj potni list. Na vlaku je nastala zmeda in večina nas je že izgubilo upanje; mislili smo namreč, da bo naša skupinica izgubila enega člana. Na srečo se je odlično spravljen osebni dokument le našel in pot smo nadaljevali.


Na postaji v Beogradu sta nas pričakala gospod ravnatelj iz Osnovne šole Livada in eden izmed organizatorjev Festivala mladinske rekreacije na Kopaoniku. V mestu smo tudi povečerjali in si ogledali tri večje znamenitosti prestolnice Srbije. Zatem smo se nastanili v hotelu Villa Forever, kjer zdaj pišemo tale prispevek.


V restavraciji

Utrinek iz Beograda

Pred mestno občino


1 komentar:

  1. O, hudo. Blagor vam, ste prvi od naših generacij, ki ima dejansko zimske razmere, izkoristite jih! Lepo vas pozdravljamo iz zbornice, tudi mi imamo polarno.
    Učiteljica Anja, zelo te razumem glede hrane ;-)

    OdgovoriIzbriši