nedelja, 4. marec 2018

4.3.2018, ZADNJI DAN


Danes se vrnemo v Slovenijo. Smo četrtega marca in ravnokar smo se odpeljali iz mejnega prehoda, kjer smo morali pokazati osebne dokumente srbskim policistom.
Zjutraj smo se zbudili in se pripravili za odhod. V kovčke in torbe smo pospravili vse, kar smo včeraj razpakirali in odšli na zajtrk. Po zajtrku smo dekleta prinesle svojo prtljago čez cesto v Villo Forever (spale smo v »podružnici« Hotela čez cesto AKA. v starem kletnem stanovanju) in pri prijateljicah počakale na odhod. Kmalu zatem je prišel kombi, ki je odpeljal prtljago na postajo. Peš smo se odpravili po praznih in nekoliko umazanih ulicah Beograda. Na poti na postajo nas je prijazno spremljal nek mlad in igriv psiček. Naš vlak je ob 10.30 speljal s 1. perona. Med vožnjo se ne dogaja veliko zanimivega, razen postankov na mejnih prehodih. Večina ljudi okoli spi ali pa se pogovarja med sabo. Igramo družabne igre, beremo ali spimo. 

Zdolgočasenost na vlaku



Družabne igre

Zaspanci



Trenutno se po vlaku sprehajajo hrvaški policisti in pregledujejo prtljago. Zraven mene spi Eva, za mano dogajanje opazuje Franci, na drugi strani vlaka pa sta Hana in Nika S. v svetu glasbe. Z Evo nama je policistka s potegom kode po neki napravici pregledala dokumente. Med vožnjo se ni potem dogajalo nič omembe vrednega.


Zadnji trenutki na vlaku



Prispeli smo ob 21.00. Na peronu smo po devetih dneh spet videli starše. Morali smo se tudi posloviti od novih prijateljev, kar je iz oči izvabilo tudi nekaj solzic. Upamo, da se bomo še kdaj srečali.


S tem delom pa se tudi poslavljamo od vseh, ki so vestno spremljali naš blog (če ga pa niste redno spremljali, potem pa slabše za vas). Hvala vam, ker ste si vzeli čas za prebiranje in komentiranje (ja, hvala mami pa oči Klančar). Naslednje leto boste spet lahko spremljali blog drugih učencev iz OŠ Preserje (ki pa seveda ne bo tako dober kot naš).

Lep pozdrav :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar